Barcelona triumfuje nad PSG v zápase Ligy mistrů

V napínavém souboji v Parc des Princes Barcelona zvítězila nad PSG ve strhujícím čtvrtfinálovém střetnutí v Lize mistrů UEFA 2023/24. Fanoušci v Barcelona dres zaplnili tribuny a přidali elektrizující atmosféru v Parc des Princes. PSG tlačilo na další gól a drželo vedení 2:1, takže taktické střídání trenéra Barcelony Xaviho Hernándeze se ukázalo jako rozhodující. Záložník Pedri, představený z lavičky, neztrácel čas a prosadil se, jen chvíli poté, co vstoupil do souboje, přispěl k vyrovnání Raphinhy.

PSG, omlazené po nevýrazném prvním poločase, po přestávce ožilo a během šesti minut vstřelilo dva rychlé góly, z nichž žádný nepřinesl jeho hvězdný hráč Kylian Mbappé. Barcelona obdivuhodně obsahovala Mbappého, pravděpodobně nejlepšího hráče světa, v prezentaci, která předváděla jejich týmově orientovaný přístup proti impozantnímu týmu PSG.

Raphinha se ukázal jako vynikající hráč Barcelony, když vstřelil dva góly před hlavičkou Andrease Christensena v 77. minutě, která dále upevnila jejich vedení. Raphinhův oslnivý výkon přiměl fanoušky Barcelony skandovat jeho jméno, možná už očekávali nárůst poptávky po jeho Fotbalové komplety po zápase. Výběr Luise Enriqueho, včetně nepřítomnosti Achrafa Hakimiho a překvapivých startů pro některé hráče, jako je Marco Asensio, přidal další vrstvu vyprávění.

Byl to však dopad náhradníků Barcelony z druhého poločasu, zejména Pedriho, který ukradl pozornost. Úvod Pedriho vlil do středu pole čerstvou energii, zatímco Raphinhovo klinické zakončení ostře kontrastovalo s utlumeným výkonem Mbappého, který nedokázal zaznamenat střelu na branku ani neprovedl své obvyklé průbojné nájezdy.

Význam této příležitosti byl pro PSG hmatatelný, dychtivý učinit prohlášení po několika neuspokojivých odchodech v předchozích sezónách. Přítomnost bývalé hvězdy Ronaldinha spolu s propracovaným představením na téma Star Wars od domácích fanoušků podtrhly velikost zápasu, protože PSG chtělo postoupit přes čtvrtfinále.


Vues 18
Partager
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Vous aimerez aussi