Porážka Chorvatska v semifinále nedokáže zastínit jejich úspěchy na mistrovství světa

Rodokmen chorvatského mistrovství světa je úplně jiný příběh. V šesti účastech na mistrovství světa se země třikrát dostala do semifinále, zatímco před čtyřmi lety se Chorvatsko utkalo ve finále, kde nakonec prohrálo s Francií. Chorvatsko právě dosáhlo svého druhého semifinále Světového poháru v Kataru 2022, ale tentokrát nedosáhlo finále. Ale hráči v Fotbalové dresy Chorvatsko mistrovství světa ve fotbale 2022 nemají důvod být naštvaní, protože jsou neuvěřitelný tým. Ale jejich postup do semifinále druhého po sobě jdoucího mistrovství světa nebyl pro malý balkánský národ ničím pozoruhodným. Messi předvedl možná nejlepší výkon ze svých rekordních 25 účastí na mistrovství světa, když dovedl Argentinu k úternímu vítězství 3:0 nad Chorvatskem.

Luka Modrič, tvář chorvatské zlaté generace a opora nejvyšší tabulky evropského fotbalu, si již vybudoval nezapomenutelnou kariéru. Jeho Fotbalové dresy mistrovství světa ve fotbale 2022 s číslem deset na nás dělá dojem. Když Modrič v březnu 2006 debutoval v reprezentaci za Chorvatsko, ve věku 21 let, byli jeho soupeři Argentina a 19letý Lionel Messi. Od získání nezávislosti v roce 1991, a tedy již nekonkuruje jako Jugoslávie, se Chorvatsko zúčastnilo šesti mistrovství světa. Toto je hrdé číslo pro příznivce v Fotbalové dresy Chorvatsko mistrovství světa ve fotbale 2022. Na Euro 1996 se dostali do čtvrtfinále a na ročníku 1998 ve Francii se dostali do semifinále.

Rychlý postup do Kataru, kde Chorvatsko vstoupilo do turnaje jako vicemistry z roku 2018 se stárnoucím týmem v čele s 37letým Lukou Modričem a se Zlatkem Daličem, který nahradil Cačiče před turnajem v roce 2018, u kormidla. Pro Chorvatsko a hvězdného záložníka Luku Modriče, který ve svých 37 letech pravděpodobně odehrál svůj poslední zápas v Fotbalové dresy mistrovství světa ve fotbale 2022, to však bylo o jeden zápas příliš daleko. I když v dnešní době za svůj klub málokdy absolvuje 90 minut, mistr přihrávek se objevil ve 13 ze 14 zápasů La Ligy Realu Madrid před Katarem – dal tři góly a dvakrát asistoval. Chorvatský manažer Zlatko Dalič chce, aby Modrič hrál za národní tým až do Eura 2024 v Německu, ale řeč těla záložníka na konci zápasu tomu příliš nenapovídala.


Vues 202
Partager
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Vous aimerez aussi