Poraz Hrvatske u polufinalu nije uspio zasjeniti njihova postignuća na Svjetskom prvenstvu

Hrvatski pedigre na Svjetskom prvenstvu sasvim je druga priča. U šest nastupa na Svjetskom prvenstvu, zemlja je u tri navrata stigla do polufinala, dok je prije četiri godine Hrvatska bila u finalu i na kraju izgubila od Francuske. Hrvatska je upravo došla do svog drugog uzastopnog polufinala Svjetskog prvenstva u Kataru 2022., ali ovaj put nije stigla do finala. Ali igrači u Hrvatska dres Svjetsko prvenstvo 2022 nemaju razloga za uzrujanost jer su nevjerojatna momčad. Ali njihov ulazak u polufinale drugog uzastopnog Svjetskog prvenstva nije bio ništa manje nego izvanredan za malu balkansku naciju. Messi je ostvario možda najbolju izvedbu od svojih rekordnih 25 nastupa na Svjetskom prvenstvu, vodeći Argentinu do pobjede nad Hrvatskom od 3-0 u utorak.

Zaštitno lice hrvatske zlatne generacije i oslonac u vrhu europskog nogometa, Luka Modrić već je izgradio nezaboravnu karijeru. Impresionira nas njegova Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 s brojem deset. Kada je Modrić debitirao za Hrvatsku u ožujku 2006., s 21 godinom, protivnici su bili Argentina i 19-godišnji Lionel Messi. Od stjecanja neovisnosti 1991. i otkako se više ne natječe kao Jugoslavija, Hrvatska je sudjelovala na šest svjetskih prvenstava. Ovo je broj za ponos navijačima u Hrvatska dres Svjetsko prvenstvo 2022. Stigli su do četvrtfinala Eura 1996. i do polufinala izdanja 1998. u Francuskoj.

Brzo naprijed u Katar, gdje je Hrvatska ušla na turnir kao viceprvak 2018. s ostarjelom momčadi predvođenom 37-godišnjim Lukom Modrićem i sa Zlatkom Dalićem, koji je prije turnira 2018. zamijenio Čačića, na čelu. Ipak, bila je to jedna utakmica predaleko za Hrvatsku i zvjezdanog veznjaka Luku Modrića, koji je - u 37. godini - vjerojatno odigrao svoju posljednju utakmicu u Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 kratkih rukava. Iako rijetko igra 90 minuta ovih dana za svoj klub, majstor dodavanja igrao je u 13 od 14 utakmica Real Madrida u La Ligi prije Katara – zabio je tri i dvaput asistirao. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić želi da Modrić igra za reprezentaciju do Eura 2024. u Njemačkoj, ali govor tijela veznjaka na kraju utakmice nije toliko dao naslutiti.


Vues 226
Partager
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Vous aimerez aussi