Meksiko je doživio najveće iznenađenje od 1978. unatoč 2-1 pobjedi nad Saudijskom Arabijom

Meksiku njihova pobjeda od 2-1 nad Saudijskom Arabijom nije bila dovoljna da nadoknade razliku golova protiv Poljske. Tijekom kaotičnog drugog poluvremena, dok su vodili 2-0, gurali su i gurali za treći gol - jer, kako su stvari stajale, s Argentinom koja je pobijedila Poljsku 2-0, Meksikanci su išli kući nakon šestog od sedam tiebreaka, žutih kartona. Trebaju veliku pobjedu u Meksiko dres Svjetsko prvenstvo 2022 kako bi osigurali kvalifikacije. Gledali su u izglede da će izaći prema Fifinom pravilu fair-playa sakupivši sedam žutih kartona naspram pet Poljske, i postati tek druga momčad nakon Senegala prije četiri godine koja je izašla po tom pokazatelju.

Ova dva pogotka protiv Saudijske Arabije bila su sve što je "El Tri" sakupio na Svjetskom prvenstvu nakon što je remizirao protiv Poljske na otvaranju turnira, 0-0, a zatim poražen od Argentine, 2-0, prošle subote. Ovo je postala i šteta za igrače u Meksiko dres Svjetsko prvenstvo 2022. Martinov tim je uzeo samo jedan bod iz prve dvije utakmice u Kataru, a nisu uspjeli postići remi s Poljskom i poraz od Argentine. Taj je rezultat značio da je meksički niz ulaska u nokaut fazu prekinut na devet turnira. Posljednji put grupnu fazu nisu uspjeli izvući 1978. godine. To je nedopustiv rezultat za meksičke navijače u Dresovi svjetsko prvenstvo 2022.

Zbog hitne potrebe za povećanjem gol-razlike, Meksiko je od samog početka u srijedu poveo utakmicu protiv Saudijske Arabije na stadionu Lusail Iconic i nikada nije prestao trčati, začinivši gol dalekometnim naporima u očajničkom pokušaju da preotmu kontrolu nad vlastitom sudbinom. U guranju je ostalo ranjivo. Saudijska Arabija je svojom Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 provalila u zjapeći prostor. "Ja sam odgovoran za ovu frustraciju i razočaranje. To je prava tuga i preuzimam svu odgovornost za ovaj veliki neuspjeh", rekao je Argentinac Martino, koji će nakon turnira napustiti svoju ulogu. Martino je bio iskren na svojoj posljednjoj tiskovnoj konferenciji kao izbornik Meksika, rekavši da će unatoč naporima njegove momčadi u finalnoj utakmici protiv Saudijske Arabije Svjetsko prvenstvo 2022. biti zapisano kao neuspjeh.


Vues 330
Partager
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Vous aimerez aussi