Paul Pogba isključen je iz momčadi Francuske za Svjetsko prvenstvo zbog ozljede

Francuski veznjak Paul Pogba propustit će Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon što se nije uspio oporaviti od operacije koljena, rekao je njegov agent u ponedjeljak. Pogba je bio ključna komponenta pobjedničke ekipe na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2018., ali Les Bleus će sada morati krenuti na FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. bez živopisnog veznjaka i njegovog broja na Dresovi svjetsko prvenstvo 2022. "Nakon jučerašnjeg i današnjeg medicinskog pregleda u Torinu i Pittsburghu, iznimno je bolno obavijestiti Paula Pogbu da će i dalje trebati vrijeme oporavka od operacije", rekla je Rafaela Pimenta u izjavi. Pogba se tek ovaj mjesec vratio treninzima s Juventusom nakon operacije desnog koljena početkom rujna.

Francuski reprezentativac (29) nije igrao otkako je pretrpio ozljedu koljena u predsezoni. Sad još dugo neće moći nositi Dresovi svjetsko prvenstvo 2022 kratkih rukava. Isprva se očekivalo da će izbivati do rujna, ali je bio prisiljen na operaciju za popravak oštećenog meniskusa, zahvat koji je prijetio okončanju njegovog sna o Svjetskom prvenstvu. Ovaj 29-godišnjak nije odigrao niti minute za Juventus ove sezone otkako se ponovno pridružio klubu iz Manchester Uniteda putem besplatnog transfera u srpnju, a da ne spominjemo odigravanje utakmice u Francuska dres Svjetsko prvenstvo 2022. Braniteljica naslova Francuska započinje svoj turnir u Kataru 22. studenog protiv Australije, s jedva tri tjedna da se 29-godišnjak vrati u formu.

Pogba se suočio s utrkom s vremenom kako bi se oporavio na vrijeme da povede Les Bleus na turnir 2022., a francuski selektor Didier Deschamps također je bio svjestan situacije. Les Bleus se i dalje smatra jednim od favorita na turniru, ali nijedna zemlja nije ponovila titulu prvaka Svjetskog kupa od Brazila 1962. Mora da očajnički žele ponovno osvojiti trofej u Francuska dres Svjetsko prvenstvo 2022. Momčad Didiera Deschampsa pridodaje se momčadi veznog partnera N'Goloa Kantea, koji je isključen četiri mjeseca nakon operacije ozljede tetive koljena. To je ostavilo Deschampsa u teškoj situaciji. Francuski izbornik mora odlučiti hoće li riskirati s reprezentativcem koji igra 91 utakmicu, s drugim veznjacima na raspolaganju.


Vues 501
Partager
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Vous aimerez aussi