Francuski nogometni savez tražit će promjene nakon Mbappeova prosvjeda zbog fotografiranja

Francuski nogometni savez objavio je priopćenje u kojem potvrđuje da će ispitati situaciju oko prava igrača na sliku nakon što je dugotrajni spor prijetio da će eksplodirati u utorak. Kylian Mbappe najavio je da neće nositi nogometni dresovi i sudjelovati u fotografiranju s momčadi reprezentacije zbog tekućeg neslaganja oko standarda prava na slike francuskih igrača. Izvori su za ESPN rekli da Mbappe želi reći koji su sponzori povezani s francuskim igračima dok je na međunarodnoj dužnosti -- on ne želi podržati neke brendove. 23-godišnjak je igrač koji se najviše prodaje u momčadi i njegova odsutnost je naglasila koliko je problem postao ozbiljan.

"Žao nam je što dogovor nije postignut kao što je planirano prije Svjetskog prvenstva, zbog čega je igrač odlučio ne doći na fotografiranje zakazano za sutra", stoji u priopćenju. U nogometni dresovi kratkih rukava, Mbappe je sjedio na sponzorskim aktivnostima u ožujku i pozvao predsjednika Francuskog nogometnog saveza Noela Le Graeta da pregleda ugovor o pravima na sliku igrača. Prema informacijama L’Équipea, najviše tijelo francuskog nogometa neće mijenjati njihov sponzorski ugovor kojeg se moraju pridržavati igrači koji idu na Svjetsko prvenstvo u Katar. Međutim, Mbappeu je i dalje neugodno promovirati određene sponzore, uključujući kladionice i brendove brze hrane, kako izvještava Get French Football News.

Mbappeova najava donijela je brzi odgovor Francuskog nogometnog saveza koji će sada tražiti promjene. Igračima u Francuska dres to će biti drago čuti. Igrači su rekli Le Graetu i Deschampsu da se solidariziraju s Mbappeom, rekli su izvori za ESPN, te da i oni žele da ih se konzultira oko sponzora reprezentacije. U roku od nekoliko sati, na službenom Twitteru francuske reprezentacije pojavila se izjava kojom se potvrđuje da je pristala razmotriti svoj dogovor "što je prije moguće". Kako bi igrači u Francuska dres igrali uspješno, "sastanci će intenzivirati kako bismo postigli novu verziju sporazuma prije Svjetskog prvenstva", objasnila je Delphine Verheyden, Mbappeova odvjetnica.


Vues 503
Partager
Comment
Emoji
😀 😁 😂 😄 😆 😉 😊 😋 😎 😍 😘 🙂 😐 😏 😣 😯 😪 😫 😌 😜 😒 😔 😖 😤 😭 😱 😳 😵 😠 🤔 🤐 😴 😔 🤑 🤗 👻 💩 🙈 🙉 🙊 💪 👈 👉 👆 👇 🖐 👌 👏 🙏 🤝 👂 👃 👀 👅 👄 💋 💘 💖 💗 💔 💤 💢
Vous aimerez aussi